sparth6
Γενικά Εκπαιδευτικές-διδακτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σπάρτη

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου, που απαρτίζεται από 20 μαθητές, συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σπάρτη με το Γυμνάσιο Λ.Τ. Ευξεινούπολης στα πλάισια του πολιτιστικού προγράμματος “Στο σάκκο του περιηγητή από την Αρχαία Άλο προς τις Φθιώτιδες Θήβες”.

Το τριήμερο 15-15/4/2024 επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Λακωνική πόλη, την ακρόπολη της Σπάρτης και το Αρχαιολογικό της μουσείο. Μετά από πρόσκληση της κ. Καράμπελα Μαρίας συνάντησαν και ξεναγήθηκαν από συμμαθητές τους από το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου και έμαθαν για το αρχαιότερο τοξωτό γεφύρι όλης της Ευρώπης που βρίσκεται στο χωριό τους ενώ συμμετείχαν στην παρασκευή Μέλανα Ζωμού και γεύτηκαν τοπικά ορεκτικά. Περιηγήθηκαν στον Μυστρά και στο Γύθειο ενώ η ομάδα του ελαιοκομικού συνεταιρισμού ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ τους υποδέχθηκε εγκάρδια και τους ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Τέλος, κατά την επίσκεψη τους στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης (Γιάννης Ρίτσος) οι οικοδεσπότες συμμαθητές απήγγειλαν ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου και η ομάδα μας παρουσίασε βίντεο με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του Αλμυρού, με επίκεντρο τις λίμνες Ζερέλια. Η αντίστοιχη ομάδα του γυμνασίου Ευξεινούπολης παρουσίασε διαδραστικό χάρτη που συνέταξε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος, με τοποθεσίες από την Αρχαία Άλο έως τις Μικροθήβες.

Ευχαριστούμε θερμά:

-την κ. Καράμπελα (αρωγό μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ) για την φιλοξενία και τις δράσεις στο Ξηροκάμπι

-τον διευθυντή, τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές του γυμνασίου Ξηροκαμπίου

-τον διευθυντή, τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές του 4ου γυμνασίου Σπάρτης

-την ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

-την ξεναγό σε Μυστρά και Αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης κ. Λίνα Δάλκου

Τέλος, ευχαριστούμε την ομάδα του Γυμνασίου Λ.Τ. Ευξεινούπολης (τη διευθύντρια Μ. Σταυραντώνη, τους συναδέλφους Α. Γεωργακοπούλου, Ε. Τσιαμανή, Γ. Τζαφλέρη και τους μαθητές) για τη διοργάνωση της παρούσας επίσκεψης.

sparth2
sparth3
sparth4
sparth7
sparth8
sparth9
sparth10
sparth11
sparth1