Λογοτεχνικό αφιέρωμα σε Γάλλο συγγραφέα

δραση 2

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, οι μαθητές της  Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον λογοτεχνικό αφιέρωμα στο διάσημο έργο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ ‘Ο Μικρός Πρίγκηπας’.

Έχοντας σαν έναυσμα ένα απόσπασμα του συγκεκριμένου έργου στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, τα παιδιά μέσω της δραματοποίησης το ερμήνευσαν στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα. Στα πλαίσια διαθεματικών διδακτικών προσεγγίσεων, οι καθηγήτριες της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και της Γαλλικής Γλώσσας συνεργάστηκαν, έτσι ώστε με τη συνδιδασκαλία αυτή οι μαθητές να καλλιεργήσουν τον προφορικό λόγο και να κατανοήσουν τη σημασία της εκμάθησης μιας γλώσσας (μητρικής ή ξένης) ως εργαλείο προσέγγισης λογοτεχνικών κειμένων.

Έγιναν αναφορές στη ζωή και στο συγγραφικό έργο του Εξυπερύ και ακούστηκαν δημοφιλείς φράσεις από τον ‘Μικρό Πρίγκηπα’. Το αφιέρωμα συνόδευαν κομμάτια γαλλικής μουσικής.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Γεωργακόπουλος Λουκάς, Ευθυμίου Μαρία, Καρβουνάρη Βασιλική, Μαμούρα Μαρίζα, Μπέκου Ματίνα, Μπούρχα Σοφία, Παπακυρίλλου Θέμης, Πλατή Σεμίνα, Τσιάμης Τριαντάφυλλος και Τώρη Φαίδρα.

Συγχαρητήρια σε όλους!

ΔΡΑΣΗ
δραση 1
δραση 3